Alexander Pettersson

Alexander läser japanska vid Östasienprogrammet vid Lunds universitet.

Vad heter du?

Alexander Pettersson.

Vad studerar du?

Jag läser japanska vid Östasienprogrammet vid Lunds universitet.

Hur kommer det sig att du valde att bo på Micklagård?

Jag fick tips av bekanta hemma som berättade om Micklagård. De hade själva bott här själva under sin studenttid. Jag tyckte det lät bra och skickade in en ansökan under sommaren 2006 och lyckades få ett rum. Dock var jag i Paris när Mater ringde upp mig och frågade om jag ville ha rummet. ”Ja, tack!” sa jag och nu sitter jag här!

Varför ska man då bo på Micklagård?

Jag tycker man ska bo här för att man träffar väldigt många nya jätteintressanta människor, jag har fått jättegoda vänner här med och det är en fantastiskt god gemenskap samt det är väldig väldigt bra läge också! Det tar fem minuter att ta sig in till centrum men det är ändå väldigt lugnt och skönt samt om man pendlar så är det bara tre minuters gångväg till järnvägsstationen.

Varför valde du korridor?

Jag valde korridorboende dels för att man inte behöver betala hyra tolv månader per år utan bara nio för ett vanligt korridorrum. Dessutom ville jag ha ett ställe där jag kunde vara för mig själv men samtidigt ha mycket folk runtomkring mig och då tycker jag korridor är helt perfekt.

Nämn tre anledningar till varför man ska bo på korridor i Lund?

Först och främst att man har ett bra privatliv fast man ändå har folk runtomkring sig.
Det andra är att du lär känna många nya människor.
För det tredje så tycker jag att det sammanfattas fint i de två första påståendena. Det är min huvudsakliga anledning till att jag vill bo på korridor.

Memory: 1.75 mb