Cajsa Wasén

Cajsa Wasén läser det religionsvetenskapliga programmet vid Lunds universitet.

Vad heter du?

Cajsa Wasén

Vad studerar du?

Jag läser det religionsvetenskapliga programmet vid Lunds universitet.

Hur kommer det sig att du valde att bo på Micklagård?

Jag flyttade ner hit från Göteborg i slutet av sommaren 2006. Jag hade hört talas om Micklagård via en kompis mamma som själv kände vänner som hade bott på Micklagård. Hon berättade lite för mig om huset och jag gick därefter in på hemsidan. Jag kollade vad Micklagård var för något och så skickade jag in en ansökan.

Varför ska man då bo på Micklagård?

Det är många faktorer som gör att Micklagård är ett bra ställe att bo på. För det första kan vi ju se att rent geografiskt ligger det väldigt bra till. Det är skönt att man har nära till staden men samtidigt är det skönt att komma lite utanför Lunds stadskärna. Att liksom inte bo mitt i smeten. Det tar ju bara tio minuter för mig att cykla till Teologen och att gå till centrum tar även det tio minuter. Västerut ligger det fina parker och det är även nära till Stadsparken. Sen är det en rimlig hyra på korridorsrummen, vilket även spelar in. Det är dessutom väldigt trevliga människor som bor här och vi har en väldigt trevlig gemenskap på vår korridor! Sen snackar man ju också med övrigt folk på huset. Men det är just närheten till allt och gemenskapen här som gör att jag tycker om att bo på Micklagård. Vilket är viktiga faktorer!

Varför valde du korridor?

Hm…ja för mig hör korridorboende till studentlivet. Min pappa bodde på korridor när han pluggade här i Lund. Så det ska man göra! Jag gillar att ha människor omkring mig så korridor är perfekt. Sen var det väldigt skönt att ha människor omkring sig, så man inte blir så ensam, när man flyttar direkt hemifrån som jag gjorde.

Nämn tre anledningar till varför man ska bo på korridor i Lund?

Haha, ja, för det första är det bra och billigt att bo som student på korridor. Förutom detta är det väldigt roligt att bo på korridor. Jag tror också att det kan vara kul att ta chansen till att bo på korridor under sin studentperiod. Det blir ju sjukt roliga minnen härifrån.
Den andra anledningen är att man får en god gemenskap med dem som man bor med. Man får bra vänner!
Sen det tredje…Om man flyttar ner hit till Lund så tror jag att man knappast ångrar sig. Vare sig det gäller att bo i Lund eller att bo på korridor. Jag är i alla fall väldigt nöjd med att bo här och knyta nya band.

Cajsa Wasen
Memory: 1.75 mb